Radikális Füge

Friss topikok

  • rabelais: Nem nagyon tudott lekötni, hogy visszaböfögted a híreket, és Mráz Sámuel sem. Lényegtelen tényezők... (2013.03.13. 07:04) Ne félj, te hülye!
  • Csillaghamu: Good stuff. (2013.02.07. 12:53) Levél dr. Laurához
  • rabelais: @Fuege: "Különben stimmel." Épp elég szomorú az a különben is.:) (2013.01.15. 17:16) Szolidaritást?

Endgame?

2012.12.19. 15:02 | Fuege | Szólj hozzá!

Címkék: demonstráció Tiszta Kezek Kunigunda BKK-Közút WTF?!

Egy dolog bizonyos: akik azt veszik a fejükbe, hogy a Kunigunda útján demonstrálni szeretnének, azok élete fölöttébb izgalmas lesz. Persze elképzelhető, hogy ez a tiltakozás tárgyától is függ: valószínűleg nem indulna be a fél államapparátus, hogy kikészítse őket ha mondjuk a kabócák fokozottabb állami védelméért, esetleg a szabad szerelem alaptörvénybe foglalásáért állnának ki - bár utóbbi esetben Rétvári államtitkár biztos keresztényüldözést kiáltana.

 Ha viszont a nyomorult demonstráló azt veszi a fejébe, hogy a tisztességes közmédiáért óhajtja felemelni a szavát történetesen a közmédia székháza előtt, akkor neki annyi. Aki követi az eseményeket, az tudja, hogy elébb biztonsági emberekkel, később a rendőrséggel próbálták elávolíttatni a helyszínről a Tiszta Kezek Mozgalom tagjait. Mostantól triumvirátusról beszélhetünk, ugyanis a BKK-Közút is ráébredt arra, hogy a legjobb móka a világon civilekkel izmozni. 
 Történt tegnap déután 3 óra felé, hogy egy, a BKK-Közút felségjelzését viselő furgon jelent meg a Kunigunda útján, kiszállt belőle két jó munkásember, és legott megállni tilos táblákkal szórták meg az utcát. Tevékenységüknek köszönhetően jelen állapot szerint tilos megállni a Kunigunda útja páratlan oldalán a Szőlőkert köztől a Bojtár utcáig (kb. 500-700 méter hosszban), valamint a páros oldalon a Bojtár utcától a Szőlőkert utcáig (nagyjából 1000 méter). Hogy, hogy nem - akarom mondani, mit ad Isten, elvtársak! - a demonstrálók lakókocsijai a Szőlőkert köztől pár méterre a Bojtár utca felé, a Kunigunda útja páratlan oldalán parkolnak, ott, ahova az első megállni tilos táblát tették ki gondos kezek.

20121218050.jpg

A BKK-Közút emberei nem voltak túl közlékenyek, mikor érdeklődünk náluk, hogy wtf?!, leginkább a "nem nyilatkozom" fordulattal éltek, ami informatikai szempontból legalábbis hiányos válasznak tekinthető.

 Természetesen senki nem gondolta, hogy a két melós döntött a táblák kihelyezéséről, ők lennének a felelősek a teljesen egyértelmű, a demonstrációt ellehetetleníteni igyekvő döntésért. 
 A furgon kisvártatva továbbállt, majd a Bojtár utcánál kihelyeztek egy megállni tilos táblát, hogy visszatérjenek a tiltakozók tábora közelébe, és a Kunigunda útja másik oldalára, a fenti képen látható táblával szemközt is elhelyezzenek egy tilalomfát, melynek csupán annyi célja van, hogy a lakókocsikat oda átállítani ne lehessen.

 

  Természetesen demonstrálóék úgy gondolták, hogy joguk van tudni, mi a hétszentség történik a fejük felett, nosza felhívták a BKK-Közút illetékesét, hogy ugyan adna mán magyarázatot, mi szükség a vadonat táblákra. A BKK-Közút illetékese meg volt hökkenve, midőn válzolták neki a helyzetet, de mivel nem csak illetékes, hanem bizonyos mértékig ember is, igéretet tett, hogy utánanéz a kérdésnek és visszahívja a tisztelt állampolgárt, aki kérdéseivel zaklatja. 
 Időközben többen telefonáltak illetékesnek, aki ekkor már azt a felvilágosítást adta, hogy a BKK-Közútnál nincs nyoma táblakihelyezésnek, ők erre nem adtak utasítást. Arra a kézenfekvő kérdésre, hogy akkor mégis ki a rosseb?, azt válaszolta, hogy talán a III. kerületi Önkormányzat vagy a rendőrség. Demonstrálóék nem voltak restek, telefonicce megkeresték a BRFK Forgalomszervezési Osztályát, ahol értetlenségüknek adtak hangot a derék zsaruk, mondván miféle tábla, miféle Kunigunda útja? Ezek után a Budapest III. kerület Óbuda- Békásmegyer Önkormányzatánál csengett a telefon, ahol az illetékes előadó előadta, hogy lövése sincs miről magyaráznak neki, semmiféle tábláról nem tudnak az önkormányzatnál.
 A kör bezárult.

 A figyelmesebb olvasó (akit ezúton melegen üdvözlök) emlékezhet rá, hogy a BKK-Közút illetékese visszahívást igért a kedves érdeklődőnek, aki történetesen én vagyok. Mivel hiába vártam ilyesmit, esmeg telefonvégre kaptam a hölgyet.

 

 Az elhangzottakból kiderül, hogy mégis a BKK-Közúthoz tartozik az úgy, mindenesetre meglepő az ügyben illetékes hivatalnok kijelentése, miszerint "fura helyzet állt elő" és "én is falakba ütköztem".
 Annyi marad, hogy e-mailben próbálok információhoz jutni, hivatkozva a 83/2004. (VI.4.) GKM rendelet 3. és 4.2-es pontjára. Persze 30 napon belül nem nagyon számítok válaszra. Addig pedig a közterület-felügyelet munkatársai ronggyá bírságolhatják a lakókocsikat.
 Mert demokrácia van, elvtársak, és mindenkit megillet a véleménynyilvánítás szabadsága!

A bejegyzés trackback címe:

https://radfuge.blog.hu/api/trackback/id/tr654973191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása