Radikális Füge

Friss topikok

  • rabelais: Nem nagyon tudott lekötni, hogy visszaböfögted a híreket, és Mráz Sámuel sem. Lényegtelen tényezők... (2013.03.13. 07:04) Ne félj, te hülye!
  • Csillaghamu: Good stuff. (2013.02.07. 12:53) Levél dr. Laurához
  • rabelais: @Fuege: "Különben stimmel." Épp elég szomorú az a különben is.:) (2013.01.15. 17:16) Szolidaritást?

Szolidaritást?

2013.01.08. 10:23 | Fuege | 5 komment

Címkék: demonstráció indulatposzt MTVA Tiszta Kezek

 Van a Facebookon egy csoport, vagy oldal, lusta vagyok megnézni, aminek célja, leírása átfedést mutat a Tiszta Kezek által az MTVA előtt folytatott demonstrációjával. (Aki ez utóbbival nincs tisztában, pironkodjon rendesen , és addig ne kerüljön a szemem elé, amíg utána nem nézett.)

 Valami "Szolidaritás a kirúgott újságírókkal" a neve. Szép gondolat. Lenne. Csak egyre kevésbé érzem, hogy bármiért is szolidárisnak kéne lennem velük. Szemét vagyok? Érzéketlen, társadalmi problémákkal szemben közömbös? Frászt! 

 A Tiszta Kezek néhány elszánt tagja több, mint egy éve küzd azért (is), hogy a közmédiában dolgozók emberi légkörben, szakmai tisztességük megtartása mellett dolgozhassanak. Ezért semmit nem kapnak, hiszen nem is várnak el semmit. Meggyőzdődésből teszik. Épp ezért arcpirító a közmédiában dolgozók viselkedése! Nap, mint nap mennek el munkába menet, jövet a demonstrálók mellett: egy szemléletes példa: épp ma reggel állok kint a -9-ben a "Tisztességes közmédiát!"molinó mellett, amikor jön egy picsa az MTVA egy hölgy dolgozója, nyakában a belépőkártyával. A Jó reggelt!-re pedig elfordítja a fejét és megy tovább. Szolidaritást? Frászt!

 Mittudomén hány ezer embert vágtak már ki a közszolgálati médiumoktól az elmúlt két évben. Egy sem jött oda hozzánk, hogy "Köszi, gyerekek!". Mondom, nem ezért csináljuk - de azért jól esne. Mi vesztenivalója lenne, ha kezet szorítana valamelyikünkkel? És ha már a vesztenivalónál tartunk: számtalanszor hallottam, hogy azért nem nyilvánítják ki szimpátiájukat, mert félnek a munkahelyük elvesztésétől. De ott még talán nem tartunk, hogy egy biccentés miatt lapátra tegyék az embert. Vagy igen? Persze, a pénzre mindenkinek szüksége van. De vannak a világon olyan hülyeségek is, mint például, hogy mocskos dolgokban nem veszek részt. Mert tudom, hogy csalásokra utasítanak. Mert tudom, hogy aki ezt teszi egy III/III-as. Mert tudom, hogy a bűnszervezeteknek vannak speciális szakemberei, akik arra szakosodtak, hogy a Donnak kellemetlen embertársaikat eltegyék láb alól. Ezen szakemberek nem keresnek rosszul, bár az is igaz, hogy az esetek többségében nem fizetnek utánuk TB-t, és fizetett szabadságban sem részesülnek. Akárhogy is, akármennyire is jó a pénz, az  emberek többsége mégsem vállalja, hogy alkalmasint átvágja embertársai torkát. Lehet, hogy a bérgyilkosos hasonlat sántít kissé, de talán lehet érteni mire gondolok.

 Mert nem igaz, hogy az MTVA dolgozói nem látják nap, mint nap, hogy a munkahelyük úgy néz ki, mint egy polgárháborús arab országban az Egyesült Államok követsége. Mert nem igaz, hogy az MTVA dolgozói nem tudják, hogy munkáltatójuk hitbizományba kapott egy egész utcát, ami akár egy milliárdba is kerülhet neki. Hány kolléga tarthatta volna meg az állását, ha a közmédia nem erre költene? Mert nem igaz, hogy az  MTVA dolgozói nem látják, hogy milyen, vagyonőrnek látszó izék védik őket. Védik őket... Mi a rossebtól?! Egy év eltelt úgy, hogy nem kellettek ezek a szenny alakok (nem vagyok rá képes, hogy azt írjam: ők, sajnálom), soha semmit olyat nem tettünk ami miatt kordonozni, sárgamellényes előembereket alkalmazni kéne. Természetesen csak azért vannak itt, mert Nádasdy elvtársnak (vagy urainak) bassza a csőrét, hogy pár civil kiáll a korrekt tájékoztatásért. Amit hírből sem ismernek.

 Persze, egyszerűbb elfordítani a fejet, mint szembenézni azzal, mihez adja az arcát, a nevét. Kíváncsi vagyok, ezeknél a közmédiásoknál mikor jön el a nap, amikor reggel belenéznek a tükörbe borotválkozás/sminkelés közben, és a tükörkép süti le a szemét?

 Szolidaritást? Velük? Egy frászt!

A bejegyzés trackback címe:

https://radfuge.blog.hu/api/trackback/id/tr145004840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.01.13. 20:13:22

Akármennyire is igazatok van, azt beláthatnátok, hogy mikor ment el a hajó, és nem kell erőltetni a dolgot. Belefáradnak az emberek, nem tudtok újítani, ez van.

Fuege 2013.01.13. 20:15:04

@rabelais: Nem hiszem, hogy ezt a hajót szabad lenne elengedni.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.01.14. 09:42:26

@Fuege: a hajó elmenetelét nem nagyon lehet megakadályozni. ha a diákok széles tömegeiben elszáll a hirtelen tüntetési láz, akkor nem tudod őket kivinni, játszhattok Nagy Navarro Balázst, és tüntethettek hárman Hoffmann Rózsánál. csak mi értelme?!

Fuege 2013.01.15. 16:47:24

@rabelais: Nem játszunk Nagy Navarro Balázst és rendesen nem Hoffmann Rózsánál tüntetünk.
Különben stimmel.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.01.15. 17:16:15

@Fuege: "Különben stimmel."

Épp elég szomorú az a különben is.:)
süti beállítások módosítása