Radikális Füge

Friss topikok

  • rabelais: Nem nagyon tudott lekötni, hogy visszaböfögted a híreket, és Mráz Sámuel sem. Lényegtelen tényezők... (2013.03.13. 07:04) Ne félj, te hülye!
  • Csillaghamu: Good stuff. (2013.02.07. 12:53) Levél dr. Laurához
  • rabelais: @Fuege: "Különben stimmel." Épp elég szomorú az a különben is.:) (2013.01.15. 17:16) Szolidaritást?

Apa, kezdődik...

2012.10.08. 12:01 | Fuege | Szólj hozzá!

Címkék: választás MSZP Fidesz

Mostanában olyasmi történt, ami alapján az istenfélő ember kénytelen arra következtetni, hogy az Úr elfordította orcáját választott népétől, a magyartól. Mi több, nem is egy, két ilyen esetről tudunk. Ezt már nehéz úgy magyarázni templomok fenséges félhomályában, hogy csak apró adminisztrációs zavar történt odafent, a felelőst már felmentették beosztása alól, s azóta néhány emelettel lejjebb valamely kondérban gondolkodik hibáján.

Arról van szó, hogy vasárnap Dunaföldváron időközi polgármester-választást tartottak az előző városvezető sajnálatos halála miatt. És itten nem a kétharmad jelöltje nyert, hanem egy bizonyos Horváth Zsolt nevű helyi illetőségű tanárember, aki egyébként a Tolna megyei MSZP elnökhelyettese. Igaz, a megmérettetésen függetlenként indult, ami azért megmosolyogtató, mert hogy a túróba' lehet valaki független meg elnökhelyettes is? Persze az egyszeri választópolgár ebben az országban ilyesmin egy pillanatig sem akad fenn - arról valószínűleg halvány fingja sem volt, hogy ki ez a Horváth Zsolt, mi a rossebet akar, de azt igen, hogy nem jár kihallgatásokra Felcsútra az Orbán-rezidenciára, és ez elég volt neki.

Nomost, ezt a malőrt kommunikálni kell kormányoldalról. Azt valószínűleg látták, hogy akkora szar van a palacsintában, amit Giró-Századvég nem szívesen nyelne le, ezért előhúzták Selmeczi Gabriellát, akinek már minden mindegy. A szenátor asszony szerint - mint azt kedvenc sajtóorgánumomban, a Magyar Hírlap online-on olvasom - a Fidesz semmit sem vesztett népszerűségéből Dunaföldvárott, hiszen "a kormánypárti jelölt, Jákli Mihály megőrizte támogatottságát, hiszen a 2010-es 1297 szavazathoz képest 1300-at kapott". Ebből világosan láthatjuk, hogy a kormánypárt népszerűsége nemhogy nem csökkent, hanem egyenesen nőtt, amennyiben 2010 óta Jákli Mihály családjában három ember töltötte be 18. életévét. Selmeczi szóvivő arra nem veszteget sok szót, hogy a szoci jelölt támogatottsága picit nagyobb volt, mint Jákli úré és ebben a játékban azért mégis ez számít, hanem több őszinteséget javasol ellenfeleinek, mondván aljas módon eltitkolták jelöltjük párthovatartozását.
Ez mondjuk nettó hazugság, mert senki sem titkolta el, lehetett tudni az illetőről, más kérdés, hogy valóban nevetséges az ő esetében a független jelző. Nagyjából annyira, mint Tarlós István esetében volt, hogy egy másik polgármestert hozzak, s akinek kampánykörútjain általában három fideszes aktivista hordozta háta megett a "Független" feliratú molinót.

Aztán jött Sopron. Itt időközi országgyűlési képviselő-választást tartottak és az MSZP-s jelölt történetesen hülyére verte a Fideszest. Lehet, hogy a kocsmában is, erről nem érkeztek sajtóhírek, de a fülkékben (forradalom, ugyi) mindenképp: a szavazatok 45.99%-át kapta, míg kormánypárti ellenfele 33.53-at. Kedvenc sajtóorgánumom erről a fatális eseményről mínuszos hírben számol be, inkább arról emlékezik meg itt is, hogy a dunaföldvári esetnél hazudtak a szocik. Ez pedig voltaképpen egyenlő a választási csalással, teszem hozzá én. 
Erről még nincs hivatalos kormánypárti álláspont, a Fidesz honlapján csak annyi virít címlapon, hogy a szocik botránypolitizálnak Sopronban és ez a hír is a választás előttről való.

Tényleg itt az ideje a választási regisztrációnak. Ezek az ostoba magyarok (nem a kiválasztottak, az ostobák) képesek saját fejük után menni...

A bejegyzés trackback címe:

https://radfuge.blog.hu/api/trackback/id/tr364826409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása